Bollnäs 3-4/9

Bollnäs 3-4/9

Eriknäsbosprinten

Deltävling 9 & 10

Då var det kört igen. Eriknäsbosprinten i Bollnäs som är deltävlingarna 9 & 10 i årets svenska sprintserie. Startfältet bjöd på ca 80 startande som kom att bjuda på rafflande bataljer under helgens två tävlingdagar. Här följer en redogörelse hur det hela utspelade sig. Jag redovisar topp tre i varje klass men det kan hända det slinker in någon annan bild också. Jag börjar med klass Juniorer 2150 rallycross. Här var det fyra deltagare på lördag och tre på söndagen. Vinnaren i lördagens tävling heter Leo Rosenqvist från Fredriksbergs MK. Leo rattar en Opel Astra och han körde på tiden 2.24.67 och med den tiden var han 1.11s före den som var på andra platsen. I söndagens tävling så ramlade Leo ned ett "pinnhål" och blev tvåa. Han bröt i sista tävlingsåket men jag vet inte vad som hände faktiskt. Dom hade lite otur dom här killarna under söndagen för i sista och avgörande åket så öppnade sig skyarna helt oförväntat och det regnade så mycket att det påverkade körningen rejält och ingen kunde förbättra sig i sista åket. Här följer en bild på Leo i Astran. Han som alltså vann på lördagen.  

Den som hamnade på andra platsen på lördagen var  Emil Lagergren från Borlänge Mk. Emil rattar en Saab 99. Han körde på tiden 2.25.78 och var alltså 1.11s efter Leo på lördagen. Men på söndagen så lyckades Emil klättra högst upp på pallen. Hans tid på söndagen som han satt i det torra första tävlingsåket var 2.22.60 och då var han före Leo med 1.39s. Nu får ni en bild på Emil i Saaben. 

På lödagen var även Sebastian Eriksson med i sin Saab 90. Han var bara med på lördagen för i söndagen resultatlista finns han inte med men på lördagen körde han på tiden 2.27.04 och med den tiden var han 2.37s efter vinnande Leo. Sebastian kör för SMK Söderhamn. Här en bild på Sebastian i Saaben. 

Då var det en plats kvar att redovisa och det är tredje platsen på söndagen. Där hittar vi  Zeth Enarsson från SMK Arboga. Även Zeth kör en Saab. Han körde på tiden 2.24.14 och var då 1.54s efter vinnande Emil. I lördagens tävling hamnade Zeth på en fjärde plats. Här en bild på Zeths Saab. 

Då var "småpojkarna" avklarade (förlåt) 😁och då kommer vi till dom lite större grabbarna. Dessa kör i klassen rallycross 2150. Ja, större och större. Äldre kanske va mera korrekt. Den som var mest framgånsrik på lördagen var Jonas Skoglund från Finnskoga MK. Han var snabbast med tiden 2.22.83 och var då 0.16s före tvåan. Men sen tog turen slut för Jonas. I sista sväng i sista åket så lyckas han köra av ett styrstag och sen bar det av upp i vallen och Jonas och Saaben gjorde en saltomotal och landade på tak. Han gick i alla fall över mållinjen men det var nu en klen tröst då den blankpollerade fina Saaben blev illa tilltygad. Han söker ett nytt tak såg jag på face-book. Jonas kommer alltså inte att delta på söndagen men han får en buckla med sig hem för segern på lördagen och en massa bucklor på sin fina bil 😢Här har jag lite bilder på eländet. 

Men nu har jag varit dum mot Jonas tycker jag. Då jag bara lagt ut bilder på när han knölat till sin snygga Saab, så därför kommer här en bild på när den fortarande var hel och fin. Förlåt Jonas. 

Då ska jag berätta vem som var tvåa på lördagen och det var Fredrik Blom från SMK Hälsinge, också han körandes i en Saab. Han körde på tiden 2.22.99 och var alltså 0.16s efter Jonas. Men på söndagen så lyckades Fredrik knipa första platsen och körde då på tiden 2.22.13 och segermarginalen var då 0.62s. Han fick alltså två bucklor med sig hem....men han har redan en hel del bucklor på bilen.....😜....men förlåt igen, jag måste vaknat på fel sida för nu var jag elak igen. Jag måste skärpa mig. Men här får ni bild på Fredrik i den buckliga Saaben. 

Dan Tjernell var den som abbonerade på tredjeplatserna under helgen i den här klassen. Dan kör för SHRA Sundsvall och han rattar en Volvo 242. På lördagen körde han på tiden 2.24.10 och var då 1.27s efter vinnaren och på söndagen var tiden runt banan för Dan 2.22.99 och då var han 0.86s efter vinnaren. Här följer bild på 242:an med Dan vid ratten. 

Då var det bara en pallplacering kvar att redovisa och det är söndagens andra placering. Där hittar vi Emil Gilberg från Gestrike Racin Team. Han körde upp sig rejält från lördagen då han hade en 7:e placering. Han körde på söndagen på tiden 2.22.75 och var då 0.62s efter vinnade Fredrik. Här kommer bild på Emil i Saaben och det var ju inte långt från att han också skulle få med sig flera bucklor hem. Bra lyft där Emil! Jag har ju glömt berätta att i den här "något större Grabbarna" klassen så var dom 12st ekipage på lördagen och 10st på söndagen. 

Då tycker jag att vi tar dom allra största av dessa grabbar och det är klassen rallycross 2400. Här var det 13st startande på lördagen och 12st på söndagen. Den som var allra störst på lördagen var Timmy Enlund från Västerås MS. Han rattade en BMW E30 och körde på tiden 2.17.54 och då vann han med 2.56s före tvåan. Men på söndgen så ser jag honom inte i startlistan så han var nog bara anmäld på lördagen. Här kommer bild på Timmy i BMW:n.

Nästa "stor-grabb" att skriva om är den som kom tvåa båda dagarna. Där hittar vi Michael Jons som också kör för Västerås MS. Han kör en BMW 318 Compact och hans tid på lördagen var 2.20.10 som ju var 2.56s efter vinnade Timmy. På söndgen ökar Michael sitt tempo lite och får då en tid som säger 2.18.42 (man körde samma bansträckning båda dagarna så tiderna kan jämnföras) Han var då 2.25s eftger söndagsvinnaren. Här bild på Compacten med Michael i. 

Nästa grabb som var upp på pallen denna helg i den här "storklassen" var Anders Johansson från Team Mikro i en BMW E87. Han bärgade hem tredje platsen på lördagen med tiden 2.20.28 och var då 2.74s efter Timmy. Men till söndagen så växte sig Anders stor och klättrade upp på pall nummer ett. Han körde då på tiden 2.16.17 och segern var då bärgad med 2.25s marginal ned till tvåan. Här bild på den gröna BMW:n. Jag tror faktiskt att Anders hade den snabbaste tiden av alla i det sista åket på söndagen. Ja, det var nog den snabbaste tiden på hela helgen. Snyggt rattat Anders.

Men på lördagen hittar vi på tredje plast Rickard Avelin i den snygga oranga Open Asconan. Han var på en femte plats på lördagen men växte sig lite större på söndagen alltså. Han körde då på tiden 2.19.40 och med den tiden var han 3.23s efter vinnar-Anders. Rickard kör för MSK Hammaren. Här bild på snygg-Asconan. 

Då var det dags för klassbyte igen. Nu kommer vi till klass 5 som är rallybilar 2wd. Här var det 8st startande i A-förare. Dom skanske inte är dom storstarkaste grabbarna  men det bjöds på stora tajta fajter. Den som var störst och starkast på lördagen var kenneth Olsson, Hällefors MK, i sin gröna Ford Escort. Han körde på tiden 2.22.62 och var med den tiden "hela" 0.03s före tvåan som var den stora grabben (Långa menar jag) Tomas "Lången" Pettersson. Tomas kör för Fagersta MK. Tomas och Kenneth fajtades även på söndagen med de tog nog i lite för mycket för bägge lyckades göra riktigt snygga piruetter . Kenneth lyckas trots den fadäsen att knipa andra platsen på tiden 2.22.76. Lången bröt söndagstävlingan och fick då inget resultat. En liten rolig detalj på just det här med stora grabbar. Kenneth har faktiskt stora grabbars märke nr199. En stor bedrift bara det 😊Här följer bilder först på Kenneth och sedan Lången. 

Nu till nästa grabb i denna A-förar klass i 2wd och det är Lars "Ludde" Davidsson från Enköpings MK. Ludde rattade sin Renault Megan runt banan mycket snyggt. På lördagen körde han på tiden 2.22.93 och var då endast 0.31s efter vinnande Kenneth. Ja, jag sa ju att det var tajta tider. På Lördagen växer sig Ludde rikgigt stor och går och vinner hela skiten (oj nu svär jag också) Han kör då på tiden 2.22.27 och vinner då med 0.49s före kenneth. Nu bild på Luddes röda Megan. 

Nu var det bara en placering kvar här bland A-förarna och då hittar vi Göran Kanerva från Svärdsjö MK i sin Volvo 242. Han lyckades knipa tredjeplatsen på söndagen med tiden 2.23.25. Han var då 0.98s efter vinnande Ludde. Vi har alltså alla medaljörer inom 1s båda dagarna. Stora tajta fajter sa jag ju. På lördagen hittar vi Göran på en fjärde plats. Precis utanför pallen alltså. Här kommer Göran farande i sin "blåa-Volvo-fara" 

Då var det dags för B-förarna i klass rallybilar 2wd. Här var det två tappra kämpar under helgen. Den som var snabbast båda dagarna var Hampus Karlsson i en Toyota Corolla. Hampus kör för Woxnadalens MK. Han körde på lördagen på tiden 2.23.49. 3.08s före Johan Kanernva som kom på andra plats. På söndagen blir det lite tajtare då Hampus kör på tiden 2.22.53 och Johan kör på tiden 2.23.03. Det skilde  alltså bara 0.5s mellan de båda. Man kanske inte kan säga att denna kanerva-grabb är så stor men han kör stort. Faktiskt en av mina personliga favoriter att titta på. Det blir många sladd-bilder på honom i kameran. Johan delar bil med sin far Göran så nu får ni en till bild på den "blåa-faran". Men först bild på Hampus i den vassa Corollan som kördes aggresivt och vinnade hela helgen. 

Då kommer vi till C-förarna i denna klass. Där hade vi 10st startande på lördag och 9st på söndag, varav det var två damer med. Nu tävlar ju damerna i en egen damcup som ingår i sprintserien. Den består i en trimmad klass och en otrimmad. I denna klass C-förare 2wd hittar vi alltså de två trimmade damerna. Men jag kommer till dom lite senare. Jag börjar med att berätta för er vem som vann på lördagen. Det gjorde Matin Jonsson från Woxnadalens MK. Martin rattade en mycket vass Golf  (kit car, om jag inte har fel) Men nu ska ni höra. Martin har nyligen köpt denna Golf. Knappt kört den alltså. Han har de absolut snabbaste tiderna i hela rallyklassen 2wd under hela helgen. Han slår Kenneth Olssons vinnartid i A-förare på lördagen med över 2s och på söndagen är hans vinnartid över 3s snabbare än Luddes vinnartid i A-förare! Hur är detta möjligt? Nu ska jag ju berätta att han faktiskt har kör rallycross i en supercar Lites Fiesta och är svensk mästare, så så konstigt kanske det inte var att han körde på fantomtider. Samt att det nog är en väldigt bekant bana för honom denna i Bollnäs. I rallycross är man ju inte heller indelade i A,B och C-förare så då hamnar man ju automatiskt i C-förare i rally fast man är betydligt mera rutinerad igentligen. Men med detta sagt så ska jag inte hitta på flera ursäkter för att han slog min gubbe Kenneth 😂Det var helt enkelt strålande körning av en talang som tydligen kan köra allt. Det hade ju varit kul om Micke Lundberg varit på plats i Bollnäs och tävlat. Han hade nog fått nått att bita i. Den bataljen ser jag fram emot! Men den kommer troligen i Limas Back-sm. Fru Olsson kommer följa detta noga. Men gud vad jag skriver nu. Jag har ju inte ens talat om vilka tider Martin körde på. På lördagen var tiden 2.20.46 och det var 5.23s före tvåan i klassen. Söndagens tid blev 2.19.19, 3.73s före tvåan. Grymt! Men en sak Martin......Färgen på bilen 🤢

Den som var tvåa på lördagen var Micke Gullinder från SMK Sundsvall. Han har även han införskaffat en ny bil. Han har tidigare kört en BMW i rallycrossklassen men har nu gått över till en framhjulsdriven rally-Golf. Han körde på lördagen på tiden 2.25.69 och var då som sagt 5.23s efter och på söndagen körde han på tiden 2.24.90 och det blev en trejde plats och 5.71s efter "Super-Martin". Men färgen är snygg Micke....😜

Men nu kommer vi till plats nr 2 på lördagen och där hittar vi Patrik Greis i en Ford Fiesta. Patrik kör för Sandvikens MK. Hans tid på lördagen var 2.25.95 och den var han trea på, 5.49s efter Martin. På söndagen hittar vi Patrik på fjärde platsen och då på tiden 2.25.87. Här en bild på Fiestan. 

Christoffer Palmkvist var den som var tvåa i söndagens tävling. Christoffer kör en Golf och kommer från Svärdsjö MK. Han körde på tiden 2.22.92 och var då 3.73s efter Martin. I lördagens tävling var Christoffer fyra på tiden 2.26.15.  Här följer en bild på Christoffer i Golfen. 

Då tar vi en lite mindre klass och det blir alla 4wd som det står i listan. Här hade vi tre deltagara under helgen. På Lördagen var dom bara två och då i forma av Mikael Westling som är B-förare och där var han själv så den klassen vann han och körde då på tiden 2.26.01. På söndagen var han också själv och körde då på tiden 2.21.34. Här följer bild på Micke i Mitschubiscin (fy fan va svårt det är att stava) Mitsubishi EVO X. Micke kör för Hofors MS. Här bild på Micke och Mitsch....Nej fan...

Micke delar bil med sin far Göran Westling som är C-förare i denna klass. Göran körde på lördagen på tiden 2.29.98 och han var då värst i C-förare där han som sagt var själv. På söndagen förbättrar sig Göran lite och kör på tiden 2.29.59. Och ni vet vilken bil Göran kör så jag tänker inte stava igen. Här ytterligare en bild på den fyrkrafsaren och nu med Göran bakom rodret. 

Så har vi det trejde ekipaget i denna klass 4wd och det är Jan Wikström från Skutkärs MS som var med på söndagen och körde en Ford Fiesta R5. Hans tid runt banan var 2.29.61....och där ser jag i listan att han bröt tävlingen. Han körde bara träningen och sedan bröt han så han fick inget slutresultat. Men jag slänger in en bild här ändå. Jan är A-förare i 4wd. 

Då tar jag en lite extra bild här. Jag försökt få in den i slutet på C-föare 2wd men det gick inte så bra så den kommer här istället. Det är en bild på Janne Zetterman från Ljusdals MS som rattar en så snygg Ford Escort. Det är inte så ofta man ser dessa så jag tycker att han förtjänar att få vara med här i krönikan. Janne är som sagt C-förare i rallyklassen och han var på lördagen på 6:e plats men på söndagen så körde han upp sig till 5:e platsen. Här kommer den utlåvade bilden på Forden .

Då kan vi gå till nästa klass som då blir klass 7 som är grupp E, grupp F, Voc samt grupp N< 1600cc. Jag börjar med A-förarna som var 4st under helgen. Dom har gjort det lätt för mig dom här grabbarna för dom placerade sig likadant under hela helgen och den som var värsta grabben var Nils Strömgren från Fagersta MK i sin BMW 320. På lördagen körde han på tiden 2.34.78 och var då före Magnus Mellqvist som var tvåa, med 2.63s. På söndagen var Nissen segertid 2.31.65 och han var då före Magnus med 3.46s. Magnus kör en Volvo 940 och tävlar för SMK Söderhamn. Här följer bild först på Nisse sedan på Magnus i Volvon. 

Men här upptäcker jag att dom inte alls var samma på tredjeplast-pallen på lördag och söndag. Det var  i alla fall två Matsar men på lördag var det Mats Engvall från Sandvikens MK i en Volvo 940. Han körde på tiden 2.39.89 och var då efter Nisse med 5.11s. På söndagen var denna Mats inte med i listan så han körde nog bara på lördagen. Här en bild på Mats i Volvon. 

Men nu kommer vi till nästa Mats och detta är Maths Johansson från Ydre Mk i en Volvo 940. Denna Maths körde bara på söndagen och han körde då på tiden 2.35.32 och var då efter vinnarNisse med 3.67s. Här kommer bild på Maths. Hoppas jag det är. Det kan vara Linda Johansson som han delar bil med men jag ser inte numret på den här bilden men jag tror det är Maths. Annars ber jag om ursäkt.🤨

Då tar vi B-förarna i  klass 7. Där hittar vi två deltagare under helgen och dessa är Roger Andersson från Borlänge MK i en Volvo S70, och Kent Strömgren i en BMW 320I och han kör för Fagersta MK. Dom här två kompatanterna delade lika på placeringarna under helgen. På lördagen var Roger 1:a med tiden 2.35.08 och då var han 2.63s före Kent. Men på söndagen bytte dom plats och Kent vann med tiden 2.32.18 och han var då 2.55s före Kent. Här följer bilder på först Roger och Sedan Kent. 

Då går vi till C-förarna i denna klass 7 och där hittar vi 13st deltagare. Här hittar vi också alla otrimmade damer som tävlar i damcupen. Hela 7st stora damer som stred om pallplatserna. Men jag börjar med att redogöra för C-förarare i klassen och så tar vi damcupen sen. Här vinner Joel Olsson från SMK Söderhamn som rattade sin farsas Volvo 940 VOC. Och nu ska ska jag meddela att här har vi en chaufför. Om han Martin var en superfantom i klasse C-förare rallybilar så har vi hans motsvarighet här i form av Joel Olsson. På ryktes vägar hörde jag att han har kört en del folkrace. Jag söker på faceboka men hittar inte mycket där. Men om jag fattat rätt så var detta första gången han satt i en rallybil. Men snälla du vad har körde skjortan av de rutinerade gubbarna i klass och då menar jag inte bara C-förarna utan också A och B-förarna. Han formligen klädde av Nisse A-förare strömgren in på bara skinnet när han på lördagen körde på tiden 2.32.37 vilket var 2.41s snabbare än Nisse! Joel vinner C-förare med en marginal på 0.8s före tvåan. Men Nisse, hallå! Jag ser ju att även tvåan i C var före dig 🧐 Det skulle inte bli sämre i söndagens tävling då denna Joel körde på tiden 2.30.03 och vann då C-förare med 3.14s (1.62s före A-förar-Nisse). Helt suvärent kört att denna "nybörjare" i en rallybil. Joel kör faktist ifrån sin far i samma bil med ca 10s och jag gissar att farsan Olsson kände att han blev av med båder skjorta och byxor genom den avhyvlingen 😂Ni får förlåta mig Nisse och pappa Per (jag tror att det var pappa, hoppas jag inte har fel där) Men jag kan inte låta pli att driva lite med er men det tål ni nog när en sån här talang som Joel slår er på fingrarna. Här får ni en bild på Joel in action. 

Magnus Petersson var den som var tvåa efter omöjlige Joel. Magnus kör för  Skepptuna Mk och han kör en BMW 320I. Han körde på lördagen på tiden 2.33.17 och var då som sagt 0,8s efter Joel (men för A-förar-Nisse) Magnus var även tvåa på söndagen och då med tiden 2.33.17 som var 3.14s efter Joel. Mycket bra rattat av Magnus i den stjärnprydda BMW:n. Här bild på stjärnan. 

Så var det dags att rapportera om vem som blev trea båda dagarna i denna klass. Det blev Anton Boström från Fagersta Mk i en Volvo 940. På lördagen var hans tid 2.38.96 och med den tiden var han efter Joel med 6.59s. På söndagen ökade han tempot rejält och körde på tiden 2.34.59 och det var 4.556s efter Joel. Nu bild på Anton i Volvon. 

Då kommer vi till en klass som heter fria klassen. Här har vi en vinnare på lördagen i form av Björn Andersson från Gnesta MK i sin mycket specielle Ford Coupe. Väldigt snygg är den och den får mig att tänka lite på typ ZZ-topp. Han körde på lördagen på tiden 2.27.06 och segrade då med en marginal på 0.18s. På söndagen ramlade han ned lite i resultatlistan och blir tvåa på tiden 2.26.41 och hade då 2.66s upp till vinnarpallen. Här får ni en bild att njuta av på den ZZ-topp-tuffa Forden. 

Tvåa på lördagen blev Johan Schilström i en Volvo 242. Det står i resultatlistan att Johan kör för VMS och jag skulle tippa på att det står för Västrås MS, men jag kan ha fel där. Johan körde på lördagen på tiden 2.27.24 som alltså var 0.18s från seger. Men på söndagen klättrade Johan upp högst på pallen på tiden 2.23.75 som var 2.66s före tvåan som ju var Björn i Coupen. Här bild på Johan.

Då vill jag tala om vem som blev trea på lördagen. Det var Kjell Andersson från Borlänge MK i en Saab 9-3. Han körde på tiden 2.38.02 och med den tiden var han 10.96s efter vinnade Björn. På söndagen ramlade han ned i listan till en 5:e plats och körde då på tiden 2.37.27. Här bild på kommer Saaben. 

Då var tredje platsen på söndagen kvar och där hittar vi Roger Eriksson från SMK Dala Falun i en Opel Kadett GSI. Han körde på tiden 2.35.30 och var då 11.55s efter söndagsvinnande Johan. Här får ni en bild på Opeln. 

Då var det dags för de otrimmade damerna. Här var det samma resultatlista både på lördagen och söndagen så detta blir enkelt att redovisa. Eller kanske inte, för den som vinner båda dagarn är ju jag. Alltså är jag Lola Olsson från Hällefors MK och jag kör en Golf V5 i klass 7 C-förare. Det är ju inte så lätt att skriva om sig själv men jag gör ett försök. Jag vann på lördagen med tiden 2.39.11 och det var med en marginal ned till tvåan på 0.28s. På söndagen var min segertid 2.35.11 och då var min segermarginal ned till tvåan 0.69s. Jag var under hela helgen rejält hotad av Andrea Lamprecht i Volvon som blev tvåa båda dagarna. Men va fan....Man måste ju skärpa sig när "småtjejerna" börjar närma sig, så det var väll bara att gasa för allt vad tygen höll😜men jag erkänner att jag ett tag kände att detta går inte. Men jag hade turen med tiondelarna på min sida denna gång. Men det var med andan i halsen som det gick vägen. Här en bild på mig i min Lilla blåa Golf och så följer det en bild på Andrea i Volvon. 

Så var det redovisning av plats nr 3 i damcupen och det blev båda dagarna "the grand old lady" Elisabet Pettersson. Nej nu var jag elak igen. Du är inte gamal Elisabet. Jag menar bara att du varit med ett tag i denna serie. Det kanske passar bättre med "stor-damen" eller.... Nej nu knövlar jag in mig i ett hörn här. Jag kommer ihåg att när jag började köra sprintserien för typ 2-3 år sedan så var det Elisabet man ville slå och ärligt talat så trode jag inte det skulle gå för hon är så bra. Elisabeth var alltså trea båda dagarna och på lördagen körde hon på tiden 2.40.48 och med den tiden var hon 1.37s efter mig och på söndagen körde hon på tiden 2.36.80 och var då 1.69s efter. Men det var en snygg yttersväng du tog i startböjen på söndagen Elisabet. Du skotta grus rejält och det var nog tur för oss "yngre förmågor" 😜 för annars vetto tusan hur resultatlistan sett ut. Här nedan en stilstudie på Bättan i den blå BMW:n.

Så har vi ju en damklass till och det är trimmade damer. Här var det två deltagare med under helgen. På lördagen vann Annsofi Wikstöm, Ljusdals MS, i en Opel Kadett på tiden 2.38.38 och Johanna Green, Järbo MK, var tvåa på tiden 3.10.30. På söndagen körde Annsofi på tiden 2.33.82 och Johanna var tyvärr inte med då bilen gick sönder i lördagens tävling. Här får ni bilder på först Annsofi och sedan på Johanna i Opel Asconan. 

Då var denna krönika nästa vid sitt slut. Men jag vill lägga in en extra bild här på en ny favorit jag fick under helgen. Det är Tony Hanses från Woxnadalens MK i en Toyota Starlet. Tony kör i rallycrossklassen 2400. Alltså dom stora grabbarna. Men trots sin lilla bil så körde Tony stort och brett. En riktig fröjd för ögat och så underhållande. Tiderna kanske blev lite blygsamma med en 11:e plats på lördagen och så bröt han på söndagen. Men jag och troligetvis flera med mig tackar för underhållningen 

Då ska jag sumera helgens tävlingar i Bollnäs....Nej föresten, jag slänger in en bild till och nu talar vi nostalgi på hög nivå. Volvo pv 544 och Anders O Fredriksson från Motorklubben Kopparberg. Anders körde i den fria klassen och hans tider var väll lite blygsamma men det är ju inte så konstigt om man ska vara innanför kurvsen och köra 😂. Säger den bakom tangenterna som är någon kaxig just nu, men som faktiskt också var på fel sida kurvsen vid nått tillfälle (hm..host host 😇) Men det blev ju en bra bild i alla fall Anders! Volvo pv klättra över kurvs 😂.

Men nu är det i alla fall dags för en summering av tävlingarna 9 & 10 i sprintserien här i Bollnäs. Jag kan konstatera att det var många stora grabbar och damer med och alla bidrog till en lyckad helg i fartens tecken. Om man ska prata väder som vi svenskar alltid gör så var det lite olyckligt med regnet som kom i slutet på söndagen som påverkade de sista klasserna. För övrigt var det rättvisa och hårda kamper om hundradelar och tiondelar. Precis som det ska vara. Bilderna i krönikan är tagna som vanligt av farsan  (Sune Gunnarsson) och mig och det är fritt att använd sig av dom om man vill. Nu laddar vi om inför finalen som blir i Västerås 10-11/9, alltså till helgen. Jäklar nu går det undan. Jag har inte ens lastat av Golfen från släpet. Det blev en avputtsning med högtryckstvätten på släpkärran. Det måste ju se bra ut när man kommer till tävling (inte min ide. Gubbens. Bilen blir ju snart skitig igen om ni frågar mig) Men så blir det. Så jag hoppas ni puttsat rejält på lacken inför den kommande finalhelgen. För det är då de stora grabbarna och damerna ska koras. Agnarna skall skiljas från vetet och bucklorna skall fördelas enligt presstation. Kort och gott så skall hela härligheten sammanställas och vinnarna skall hyllas...och nu ska fru Olsson bakom tangenterna ta natta innan denna krönika blir alldeles för lång och ingen orkar läsa till slutet. 


Bakom tangenterna Fru "krönikörskan" Olsson