Västerås 27-28 Juni

                             

                            Västerås 27-28/6


Då var Gurkrace i västerås avklarat och äntligen är vi igång med sprintserien trots pandemier och värmebölja. Förarna lyckades prestera strålande tider trotts den intensiva värmen. Heta fajter blev det och det kördes så det dammade och rök rejält. I klass Rallycross 2400cc slog Henrik Jansson från karlstads motor club, till med seger både Lördag och söndag. Han hade även helgens snabbaste tid av alla klasserna. Michael Jons från västerås MS kom på pallplats nummer två  under bägge dagarna. Trea i söndagens tävling hamnade Kjell Pettersson från nyköping men han fick lämna över den placeringen under söndagen till Rickard Avelin från MSK Hammaren.


På denna länk hittar ni resultatlistorna med alla tider: https://datapolen.se/resultat/sprintserien20/


Jag har endast bilder från Lördagens prisutdelning för det blev en något minimerad prisutdelning under söndagen då många förare valt att lämna arenan innan prisuttelningen.


Här har jag äntligen fått in bilden på Henrik Jansson BMW, hoppas jag det är för det finns ju inget nummer på dörren?. Ni får kontakta mig om ni uptäcker nått fel som jag gjort så ska jag rätta till det. 

Dubbelseger Lördag och söndag. Bra jobbat!.. och bra jobbat av mig att äntligen komma på hur jag får in bilderna. Det tog ett tag ska ni veta. Man är ju inget datageni precis. 

Kjell Pettersson SMK Nyköping 3:a Lördagens tävling

Rickard Avelin från  MSK Hammaren knep tredje platsen på söndagen före Lördagens trea Kjell Pettersson som blev fyra under söndagen.


Nu byter vi klass till Rallycross 2150cc. Här heter Lördagens vinnare Jonas Skoglund från Finnskoga MK men under söndagen fick han lämna över tronen till Niklas Blidberg från Ludvika MS. Tredjeplatsen på Lördagen knep Jocke Halvarsson, Ljusdals MS, men under söndagen fick han lämna över den pallplatsen till Micke Gullinder från SMK sundsvall i sin BMW.


Jonas skoglund Finnskoga MK 


Niklas Blidberg Ludvika MS

Jocke Halvarsson Ljusdals MS


Micke Gulllinder SMK sundsvall

Då byter vi klass igen och hamnar i Rallybilar 2WD A-förare. Här hittar vi en dubbelsegrare igen i form av "omöjlige" Mickael Lundberg. Han vann både Lördag och söndag men under söndagen var han rejält hotad av den gamle "ärkerevalen" från förr, Kenneth olsson. Kenneth var bara 21 hundradelar från Micke i första åket på söndagen och kände nog lite vittring på segern. Men sen kom det störtregn i sista åket och tävlingen blev lite avslagen för alla klasserna. Ingen kunde ju förbättra sina tider. Det blev mest "halkbaneträning" och många förare valde att inte köra sista omgången. Kenneth var alltså tvåa både Lördag och söndag och vi har även en dubblerar på tredja platsen. Daniel Edman i sin mycket fina Volvo 940 som alltså var trea både Lördag och Söndag.  


Mickael Lundberg SMK GävleKenneth Olsson Hällefors MK


Daniel Edman Sandvikens MK

Då var det nästa klass som är Rallybilar 2WD B-förare. Här har vi en dominant dubbelsegrare igen. Dennis Olsson i sin blåa Ford. Mycket vackert rattat och han var faktiskt med och hotade pallen i A-förare. Han var under Lördagen femma i totalen och Söndagen var han fyra totalt. Den som närmast hotade Dennis under Lördagen var Peter Eriksson i sin Opel Astra följt av Adam Carlsson också han i en Astra. På Söndagen klättrade Adam upp till andra plats och söndagens tredje plats gick till Tim Joons.Dennis Olsson Hällefors MKPeter Eriksson Sunnansjö MKAdam Carlsson SMK Nyköping Tim Joons Skutskärs MS

Ny klass igen. Nu är det Rallybilar 2wd C-förare. Här har vi olika segrare under Lördag och söndag. Bilden nedan visar Lördagens pall (hoppas jag).... Då vann Hampus Karlsson före Christoffer Palmqvist. På tredje plats hittar vi Robert Åndberg (som inte finns med på pallen). Under Söndagen blev det en ny segrare i form av Johan Canerva. Tyvärr finns inga pallbilder på söndagens prispall då den prisutdelningen blev mycket "knapphändig" då många förare åkte hem innan prisutdelningen. Tvåa under söndagen blev Lördagens två, Christoffer Palmqvist följt av Hampus karlsson på tredjeplatsen.


Hampus Karlsson Woxnadalens MK Hoppas jag det är. Står ju inget nummer, men det står Karlsson på rutan i alla fall. 


Christoffer Palmqvist Svärdsjö MK


Robert Åndberg SMK Nyköping

Johan Kanerva Svärdsjö MK (tror det är Johan men han delade bil med sin farsa Göran så i värsta fall är detta Göran, Men jag tror det är Johan för han åkte mera på två hjul än sin far. 

Då går vi till klass 7 Gr.E, Gr F, VOC, Gr N <1600cc A-förare. Här blev det en riktig "släktfejd" Den som gick segrande ur denna strid bägge dagarna var Robert Strömgren som snuvade sin far Nils Strömgren på segern. Tre under Lördagen blev Johannes Joons och på söndagen fick Mats Engvall bestiga tredjeplatsen. 


Robert Strömgren Fagersta MK


Nils Strömgren Fagersta MK


Johannes Joons MK Tierp


Mats Engvall Sandvikens MK

Då fortsätter vi med samma klass som föregående fast nu med B-förare. Här heter segraren under Lördagens race Dennis Borgström före tvåan Marcus Henriksson. Dessa två skiftade placering under Söndagen då Marcus stod som segrare före Dennis. Tre på Lördagen var Roger Andersson och han fick lämna över sin pallplats nummer tre på söndagen till Anton Haanpää.


Dennis Borgström Hofors MS


Marcus Henriksson Hällefors MK


Roger Andersson Borlänge MK


Anton Haanpää Films MK

Nu fortsätter vi med samma klass fast C-förare. Jo, det finns flera strömgrenare! Här ytterligare en sådan på en segerpossition. Nämnligen en Robin Strömgren som också han slog till med en dubbelseger. Tvåa på Lördagen var Magnus Petersson och trea var Rickard Vidén. Magnus Petersson var även tvåa på Söndagen och sedan följde själva "urmodern" till strömgrenarna (Troligen där de fått sin talang...hi hi) Nämnligen Elisabet Petterssons på en fin tredjeplast.


Robin Strömgren Fagersta MK

Magnus Petterson Skepptuna MK (hoppas jag det är för numret syns väldigt dåligt. 


Rickard Vidén Kolsva MS


Elisabet Pettersson Fagersta MK

Så var det dags för klassbyte igen. Nu hamnar vi i ungdomsrally. Det var tre riktigt duktiga "rattvridare" med i denna klass. Dom placerade sig också snyggt på samma pallplatser bägge dagarna. De var alltså alla dubbla pallplatsmedaljörer (oj invecklat ord) Segrare blev Gustav Hartzell före tvåan Nils Larsson och tredje platsen knep Jasmin Lövgren-Holmberg. 


Gustav Hartzell Norrköpings MK


Nils Larsson Järbo MK


Jasmin Lövgren-Holmberg Sandvikens MK

Men nu knövlade det till sig. Jag hittar ingen resultatlista för damerna/tjejerna. Här är i alla fall pallen på Lördagen. Segrare då var Elisabet Pettersson före Katrina Henrysson. I resultatlistan för c-förare klass 7 kan jag se att en Linda Johansson är tredje bästa dam. På söndagen är segraren den samme nämnligen Elisabet men nu med Linda på andra plats och Katrina på tredje. Jag kan ha fel här när det gäller tjejcupen, men jag har inte sett någon egen lista för dom så jag har läst mig till detta. Ni får rätta mig om jag har fel!


Elisabet Pettersson  Fagersta MK


Katrina Henrysson Teknis MC

Tyvärr hittar jag ingen bild på Linda. Jag får be om ursäkt. Men jag får försöka gottgöra det vid ett senare tillfälle.

Då har vi kommit till slutet på detta reportage. Jag hoppas det har varit lite underhållande. Jag känner mig lite nybörjare på detta för tillfället och hade nog velat ha lite mera "finnes" på det hela. Jag ska försöka förbättra mig till nästa tillfälle. När jag förhoppninsvis lärt mig systemet lite bättre. Jag kan inte lova bätter bilder, för som sagt så är jag ingen fotograf. Jag känner mig bekvämare i att skriva men jag har "tyglat" mig för att vara saklig och förhoppningsvis korrekt. Jag kan sväva ut ibland både lite hit och dit. Men det är så jag blir när jag skriver. Ibland så skriver jag innan jag tänker. Om ni hittar rena felaktigheter eller något annat opassande så kan ni maila mig på lola.kneten@hotmail.com så kan jag rätta till det hela. 


Jag hoppas vi alla ses igen i Karlstad 1-2 Augusti då sprintserien fortsätter. Då förväntar jag mig heta bataljer och många deltagare. Hoppas att vi då kan ha lite mera gemenska och närhet om corona stannar hemma. 


                                                             Mvh Lola "reportör" Olsson


Lördagens och söndagens 2:a Michael Jons Västerås MS